Στη Θεσσαλονίκη για τη Μπιενάλε

Ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό γεγονός βρίσκεται σε εξέλιξη το φετινό καλοκαίρι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις – Make it Νew ΙΙΙ» άνοιξε τις πύλες της 23 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Μπιενάλε προσφέρει στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία που αφορά θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπως οι κρίσεις που επηρεάζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Διατηρώντας στενούς δεσμούς με άλλες ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτιστικές διοργανώσεις, η φετινή διοργάνωση έχει ως γεωγραφικό και πολιτισμικό άξονα το χώρο της Μεσογείου.

Για 100 ολόκληρες ημέρες, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει σε μουσεία, εκθεσιακούς χώρους, γκαλερί και μνημεία 14 εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, τρία συμπόσια, ένα φεστιβάλ περφόρμανς, εργαστήρια καλλιτεχνών, προβολές, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Συμμετέχουν περισσότεροι από 100 από 25 χώρες, με υπάρχοντα έργα αλλά και νέες παραγωγές.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και την Ελλάδα, ενώ διοργανωτής είναι το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η κεντρική έκθεση έχει θέμα «Από την απαισιοδοξία της νόησης στην αισιοδοξία της πράξης» και φιλοξενείται στον ιδιαίτερο χώρο του Περιπτέρου 6, στη ΔΕΘ.  Παράλληλες εκθέσεις πραγματοποιούνται σε Μουσεία και Ιδρύματα της πόλης, όπως το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Δράσεις πραγματοποιούνται, επίσης, σε ανοιχτούς αλλά και άλλους κλειστούς χώρους της πόλης.

Μπείτε στο τραίνο και παρακολουθήστε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, με την άνεση και την ασφάλεια που σας προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας

14511

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 08:00 - 20:00)

213 012 1010

Γραμμή Εξυπηρέτησης για τα ETR Τρένα καθημερινά 08:00 - 20:00

Συνδεθείτε μαζί μας LinkedIn Youtube