Σεπτέμβριος 2015: Στο πανηγύρι της Μεσσήνης

Το πανηγύρι της Μεσσήνης, που φέτος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, είναι από τα παλιότερα και πιο φημισμένα πανηγύρια της Πελοποννήσου. Μοναδικό θρησκευτικό και πολιτιστικό έθιμο, το πανηγύρι αναβιώνει κάθε Σεπτέμβρη από το 1839 έως σήμερα, διατηρώντας την τεράστια απήχησή του στον κόσμο.

Το πανηγύρι ξεκινά με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια διεξάγεται Λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μετά η εικόνα καταλήγει στο Μετόχι της Μονής Βουλκάνου για οκταήμερο προσκύνημα. Το έθιμο έχει τις ρίζες του στον 17ο αιώνα, όταν φοβερός λοιμός έπληξε την περιοχή και οι μοναχοί ανταποκρίθηκαν στη λαϊκή επιθυμία να περιοδεύσει η εικόνα της Παναγίας στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον λοιμό. Τότε έγινε θαύμα και όπου πήγαινε η εικόνα, έφευγε ο λοιμός. Έκτοτε καθιερώθηκε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, στη Μεσσήνη και στα χωριά που είχαν προσβληθεί από την ασθένεια.

Στη διάρκεια του πανηγυριού, η περιοχή της Μεσσήνης σφύζει από ζωντάνια. Παράλληλα με το θείο προσκύνημα δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιηθούν συμφέρουσες οικονομικές συναλλαγές. Στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης καθώς και στους γύρω από την εκκλησία δρόμους, οι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να στήσουν υπαίθρια έκθεση βιβλίων και να προωθήσουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Το πλήθος των ντόπιων και των επισκεπτών έχει την ευκαιρία παράλληλα με το θρησκευτικό καθήκον του, να ψωνίσει, να διασκεδάσει και να ξεδώσει.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στηρίζοντας την εκδήλωση, πραγματοποίησε ειδικά δρομολόγια για να συνδράμει την τοπική κοινωνία και να διευκολύνει την συμμετοχή των επισκεπτών στο φημισμένο πανηγύρι.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας

14511

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 08:00 - 20:00)

213 012 1010

Γραμμή Εξυπηρέτησης για τα ETR Τρένα καθημερινά 08:00 - 20:00

Συνδεθείτε μαζί μας LinkedIn Youtube