Σεπτέμβριος 2014 – Εβδομάδα γευσιγνωσίας κρασιού στο Κατάκολο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φιλοξένησε στα τραίνα της «Εβδομάδα Γευσιγνωσίας» (από 4 έως 9 Σεπτέμβρη 2014, ) για τους επιβάτες του τρένου στη διαδρομή Κατάκολο – Ολυμπία – Κατάκολο.

Η δράση διοργανώθηκε από κοινού με την Αναπτυξιακή εταιρία Ολυμπίας (Νομός Ηλείας) και σε συνεργασία με τα κυριότερα οινοποιεία του Νομού:ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ, ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΤΗΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής οι τοπικοί παραγωγοί απευθύνθηκαν στο διεθνές επιβατικό κοινό (επιβάτες κρουαζιεροπλοίων που φθάνουν στο Κατάκολο), αλλά και σε όλο το επιβατικό κοινό της γραμμής. Οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μέσα στο τρένο δωρεάν τα ονομαστά κρασιά της περιοχής με συνοδεία τοπικών μεζέδων.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία του σιδηροδρόμου στη γραμμή Πύργος – Κατάκολο – Ολυμπία που ξεκίνησε επί Τρικούπη για πρώτη φορά το 1882 καλύπτοντας, τότε, τις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς της πελοποννησιακής σταφίδας στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού του Κατακόλου.

Σήμερα στον 21ο αιώνα η συμβολή του τραίνου στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας έχει αλλάξει χαρακτήρα. Τα σύγχρονα δηζελοκίνητα τρένα της γραμμής Κατάκολου– Ολυμπίας εξυπηρετούν το τοπικό επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του, αλλά κυρίως το επιβατικό τουριστικό κοινό των κρουαζιερόπλοιων που φθάνουν στο Κατάκολο, δίνοντας του τη δυνατότητα να επισκεφθεί την Ολυμπία και τον Πύργο.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας

14511

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 08:00 - 20:00)

213 012 1010

Γραμμή Εξυπηρέτησης για τα ETR Τρένα καθημερινά 08:00 - 20:00

Συνδεθείτε μαζί μας LinkedIn Youtube