Οκτώβριος 2015: Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το υπέροχο παρθένο δάσος του Παρανεστίου Δράμας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Αγώνες Βουνού
-Virgin Forest Trail VFT. Η φετινή 9η διοργάνωση  θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει έξι διαφορετικά αγωνίσματα δρόμου διαβαθμισμένα για δρομείς όλων των δυνατοτήτων.

Ο συνδυασμός της σπάνιας φυσικής ομορφιάς του τοπίου και της υψηλής απαιτητικότητας των αγωνισμάτων κάνουν τους Αγώνες Βουνού του Παρανεστίου μοναδικούς. Τα πιο δύσκολα αγωνίσματα είναι οι δύο υπερμαραθώνιοι -160χλμ. και 110χλμ. αντίστοιχα- που πραγματοποιούνται σε ορεινά μονοπάτια με μεγάλο υψόμετρο και απευθύνονται σε πολύ έμπειρους αθλητές με άριστη φυσική κατάσταση και υψηλό ψυχικό σθένος. Υπάρχουν δύο ακόμα αγώνες – ένας των 46χλμ. και ένας μικρότερος των 10χλμ. που ακολουθεί το πανέμορφο παραποτάμιο μονοπάτι του Νέστου και επιτρέπει τη συμμετοχή ακόμα και σε λιγότερο έμπειρους δρομείς. Τέλος, ο αγώνας παίδων μήκους 2χλμ. και ο αγώνας για άτομα με ειδικές ικανότητες συμπληρώνουν κάθε δρομική ανάγκη.

Οι αγώνες του Παρανεστίου έχουν αποκτήσει σημαντική διεθνή αναγνώριση, με πολλές συμμετοχές και διαρκές αυξανόμενο ενδιαφέρον. Οι διοργανωτές στοχεύουν να εμφυσήσουν στους αθλητές, τους συνοδούς τους και τους εθελοντές το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθε», τον σεβασμό προς τους άλλους συμμετέχοντες και την αγάπη προς τη φύση.
Η άριστη οργάνωση των αγώνων, η επαφή με το σπάνιας βιοποικιλότητας τοπίο και η μοναδική φιλοξενία των κατοίκων υπόσχονται στους συμμετέχοντες ένα τριήμερο γεμάτο ζωντάνια, γνώση και ομορφιά. Αν αγαπάτε τους δρόμους αντοχής, μπείτε στο τραίνο μέχρι το σταθμό Παρανεστίου και χαρίστε στον εαυτό σας μια αξέχαστη εμπειρία.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας

14511

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 08:00 - 20:00)

213 012 1010

Γραμμή Εξυπηρέτησης για τα ETR Τρένα καθημερινά 08:00 - 20:00

Συνδεθείτε μαζί μας LinkedIn Youtube