Μ’ ένα βιβλίο στο τραίνο

Το ταξίδι με το τραίνο είναι από τη φύση του άνετο, ασφαλές και οικονομικό. Αν σ΄ αυτά τα «συστατικά» προσθέσεις ένα αγαπημένο βιβλίο, προσθέτεις ένα ταξίδι του νου στην πραγματική μετακίνηση πάνω στις ράγες.

Είναι πολλά τα βιβλία με θέμα το τραίνο που μπορούν να σας συντροφέψουν στη διαδρομή. Από αστυνομικά μυθιστορήματα που διαδραματίζονται στους συρμούς, όπως το πασίγνωστο «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι ως το πρόσφατο και πολύ ατμοσφαιρικό «Νυχτερινό τραίνο για τη Λισαβόνα» του Πασκάλ Μερσιέ και από την κλασική «Διασταύρωση Μάγκμπι» του Κάρολου Ντίκενς μέχρι το «Τραίνο των νεφών» της Ευγενίας Φακίνου, οι επιλογές είναι αναρίθμητες. Συνισταμένη τους είναι η χαρά της ανάγνωσης. Το ίδιο ισχύει και για τους μικρούς αναγνώστες που μπορούν, ανάλογα με την ηλικία τους, να επιλέξουν το όμορφα εικονογραφημένο «Όταν είναι να φύγει το τραίνο» του αγαπημένου Ευγένιου Τριβιζά, «Tα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν» της Ήντιθ Νέσμπιτ αλλά και το πρόσφατα βραβευμένο «Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει» της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, με τη ρεαλιστική αποτύπωση των προβλημάτων της εποχής μα και τις χαραμάδες που αφήνει.

Πάρτε, λοιπόν, το τραίνο κι ένα καλό βιβλίο κι απολαύστε το ταξίδι! Με το βλέμμα άλλοτε στις ανοιχτές σελίδες κι άλλοτε στη θέα έξω από το παράθυρο, με τη σκέψη να περνά από τον αγαπημένο ήρωα στην προσμονή της άφιξης, η διαδρομή ομορφαίνει.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας

14511

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 06:30 - 22:00)

213 0 121 121

Γραμμή Παραπόνων Δευ - Παρ 08:30 - 13:30

Συνδεθείτε μαζί μας LinkedIn Youtube