Προαστιακές Γραμμές Αθήνας

Το τρέχον πλέγμα δρομολογίων των Προαστιακών Γραμμών Αθηνών, εμφανίζεται στην αναζήτηση δρομολογίων, στην αρχική σελίδα www.trainose.gr.

Επίσης, έκτακτες αλλαγές στα δρομολόγια, ανακοινώνονται με σχετικά Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εδώ


Τα νέα εισιτήρια των Προαστιακών Γραμμών Αθήνας έχουν ισχύ 1 ώρα πριν και 2 ώρες μετά την ώρα αναχώρησης του δρομολογίου του επιβάτη, όπως αναγράφεται πάνω στο εισιτήριο (χωρίς να είναι απαραίτητη η προσέλευση των επιβατών στα εκδοτήρια).

Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του εισιτηρίου, στα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., έως τις 23:59:59 της ημερομηνίας αναχώρησης που αναγράφεται στο εισιτήριο. 

Η ανωτέρω ρύθμιση δεν ισχύει για τα «έξυπνα» δια-λειτουργικά εισιτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( ισχύουν στην ζώνη  ΟΑΣΑ).


Οι Προαστιακές Γραμμές Αθήνας συνδέουν σιδηροδρομικά την Αττική αλλά και την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών πόλεων, όπως το Κιάτο και τη Χαλκίδα, με το κέντρο της πρωτεύουσας, το λιμάνι του Πειραιά και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες καθημερινά  για οικονομική, γρήγορη και αξιόπιστη μετακίνηση από και προς τον τόπο εργασίας τους.

Παράλληλα, οι Προαστιακές Γραμμές Αθήνας προσφέρουν πρόσβαση σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και κοντινούς τουριστικούς προορισμούς, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της πρωτεύουσας και στους επισκέπτες της περιοχής για σύντομες αποδράσεις και εκδρομές. 

Νέα δρομολόγια, μέσω του Προαστιακού Σιδηροδρόμου,  συνδέουν το Αίγιο με την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Αθήνα και τον Πειραιά. Σε όλα τα δρομολόγια γίνεται μετεπιβίβαση στο σταθμό του Κιάτου.

Η Ακρόπολη των Αθηνών

Αναλυτικά οι νέες προαστιακές γραμμές Αθήνας είναι:

  • Προαστιακή Γραμμή: Αεροδρόμιο – Κορωπί – Άνω Λιόσια και

                                                Αεροδρόμιο – Κορωπί – Αθήνα – Πειραιάς

Η γραμμή συνδέει  απευθείας το Αεροδρόμιο “ Ελευθέριος Βενιζέλος” με το κέντρο της Αθήνας  καθώς και τον Πειραιά, με συχνά δρομολόγια ανά μία ώρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, η γραμμή συνδέει το  Αεροδρόμιο “ Ελευθέριος Βενιζέλος” με το σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας, όπου υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή του εθνικού δικτύου.

Δρομολόγια εκτελούνται και στο τμήμα Αεροδρόμιο-Κορωπί-Άνω Λιόσια και αντιστρόφως.

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα μετάβασης στο Κιάτο (με μετεπιβίβαση στον σταθμό «Κάτω Αχαρναί» ) ή στην Χαλκίδα (με μετεπιβίβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας).

  • Προαστιακή Γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Κιάτο

Η γραμμή συνδέει απευθείας τον Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας, καθώς και με όλες τις πόλεις  που βρίσκονται στη διαδρομή από τον Πειραιά με τελικό προορισμό το Κιάτο, όπως Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Μέγαρα, Κόρινθο κλ., με συχνά δρομολόγια ανά μία ώρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό του Κιάτου, υπάρχει  λεωφορειακή σύνδεση με την Πάτρα.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες  που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή του εθνικού δικτύου.

Επίσης, από το σταθμό «Κάτω Αχαρναί» υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια με προορισμό  το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

  • Προαστιακή Γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο

Η γραμμή συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας και με τελικό προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών « Ελευθέριος Βενιζέλος». Πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανά μία ώρα.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες  που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή του εθνικού δικτύου.

  • Προαστιακή Γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα

Η  γραμμή συνδέει απευθείας τη Χαλκίδα με την  Αθήνα  και αντίστροφα, με καθημερινά δρομολόγια.

Οι αμαξοστοιχίες στα δρομολόγια της Γραμμής Χαλκίδας δεν διέρχονται από τους σταθμούς Κάτω Αχαρνές και Πύργος Βασιλίσσης.

Η χαρούμενη ΧαλκίδαΤηλέφωνα Επικοινωνίας

14511

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 08:00 - 20:00)

213 012 1010

Γραμμή Εξυπηρέτησης για τα ETR Τρένα καθημερινά 08:00 - 20:00

Συνδεθείτε μαζί μας LinkedIn Youtube