Βιβλία των Χριστουγέννων

Το ταξίδι με τραίνο είναι μια από τις πιο συναρπαστικές συνθήκες ανάγνωσης. Οι φίλοι του βιβλίου βρίσκουν στη διαδρομή την ευκαιρία να βυθιστούν απερίσπαστοι σε ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο ή να διαβάσουν πάνω στις ράγες τη συνέχεια ενός ήδη αγαπημένου αναγνώσματος. Μα και για τους λιγότερο εξοικειωμένους με το διάβασμα δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να γνωρίσουν τη μαγεία της ανάγνωσης. Η ησυχία, ο χρόνος της διαδρομής, η δημιουργική μοναξιά του ταξιδιού αποκτούν άλλο βάθος με ένα καλό βιβλίο.

Είναι πολλές οι επιλογές που μπορούν να συνοδέψουν το ταξίδι σας –τόσες όσοι κι οι αναγνώστες. Για τις μέρες των γιορτών, σας προτείνουμε τίτλους συνδεδεμένους με τη μεγάλη γιορτή, που αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Από τα πιο γνωστά αναγνώσματα των ημερών, η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς μιλά για τον διαβόητο τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ που, μετά τη συνάντησή του με τα πνεύματα των Χριστουγέννων, ανακτά την ανθρωπιά του. Γραμμένη το 1843, η ιστορία παραμένει μια από τις γνωστότερες και πάντα επίκαιρες αναλύσεις της ανθρώπινης φύσης.

Σε διαφορετικό ύφος, «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» της Άγκαθα Κρίστι συνδυάζουν μια από τις κορυφαίες της αστυνομικές ιστορίες με τη μεγάλη γιορτή. Ο ακούραστος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό αναλαμβάνει δράση Χριστουγεννιάτικα και προσπαθεί να ανακαλύψει το σκοτεινό παιχνίδι που στήνει ένας πολυεκατομμυριούχος.

Από την ελληνική λογοτεχνία δεν θα μπορούσε να λείψει τέτοιες μέρες ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Πολλές οι ιστορίες του στο πνεύμα των γιορτών, μα  ανάμεσά τους ξεχωρίζει το «Άνθος του Γιαλού», μια συγκινητική ιστορία για μια αγάπη και μια χριστουγεννιάτικη υπόσχεση, που πρωτοδημοσιεύτηκε ως χριστουγεννιάτικο διήγημα στις 24 Δεκεμβρίου του 1906.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας

14511

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 06:30 - 22:00)

213 0 121 121

Γραμμή Παραπόνων Δευ - Παρ 08:30 - 13:30

Συνδεθείτε μαζί μας LinkedIn Youtube