Απόκριες σημαίνει γιορτή

Οι απόκριες έφθασαν και πάλι. Πολλές πόλεις της Ελλάδας βάζουν τα γιορτινά τους και αφήνουν τη μουσική, το χορό, τις εορταστικές εκδηλώσεις, τα ιδιαίτερα αποκριάτικα έθιμα και τις καρναβαλικές παρελάσεις να τις μετατρέψουν γι΄αυτό το διάστημα σε πηγές χαράς και διασκέδασης για τους κατοίκους τους.
Η Ξάνθη από το 1966 διοργανώνει ένα μοναδικό αποκριάτικο καρναβάλι. Γεμίζει από επισκέπτες από τις γύρω περιοχές και τα Βαλκάνια. Η ζωντάνια, η μουσική, οι υπαίθριες εκδηλώσεις είναι διάχυτα σε κάθε δρομάκι της πόλης. Οι χαρούμενες φιγούρες των καρναβαλιστών, τα φαντασμαγορικά άρματα, οι σερπαντίνες και τα κομφετί απογειώνουν τους επισκέπτες. Τα παραδοσιακά εδέσματα και το τοπικό κρασί συνοδεύουν τη μεγάλη γιορτή. Παράλληλα, μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό περιεχόμενο, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών φέρνουν τους κατοίκους κοντά στην τέχνη. Κορυφαία στιγμή των εορτασμών είναι η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση που ολοκληρώνεται μέσα σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και πυροτεχνήματα, με το κάψιμο του ομοιώματος του «Τζάρου».

Στη Φλώρινα, οι Απόκριες έχουν το δικό τους χρώμα. Εκεί η Τσικνοπέμπτη έχει ιδιαίτερη σημασία για το χωριό Ξινό Νερό. Εκτός από το παραδοσιακό τσίκνισμα, η μέρα σηματοδοτεί και το άνοιγμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην περιοχή. Η έναρξη γίνεται με χορό μασκέ και παραδοσιακή μουσική και συνεχίζεται το τελευταίο αποκριάτικο Σαββατοκύριακο με την εντυπωσιακή παρέλαση των μασκαρεμένων νεολαίων της περιοχής και των καρναβαλικών αρμάτων που συνήθως σατιρίζουν την επικαιρότητα. Το κρασί ρέει άφθονο, ο χορός και η μουσική ξεχύνονται στους δρόμους και πλανεύουν ντόπιους και νεοφερμένους. Οι επισκέπτες εκτός από τις αποκριάτικες γιορτές βρίσκουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τη μαγευτική ομορφιά της περιοχής.

Φέτος, χαρείτε τις Απόκριες! Επιλέξτε τον προορισμό σας και τα τραίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα σας οδηγήσουν εκεί ξεκούραστα, γρήγορα και οικονομικά.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας

14511

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 08:00 - 20:00)

213 012 1010

Γραμμή Εξυπηρέτησης για τα ETR Τρένα καθημερινά 08:00 - 20:00

Συνδεθείτε μαζί μας LinkedIn Youtube