Με τραίνο στη Βουδαπέστη

Η πανέμορφη Βουδαπέστη, μια πόλη ρομαντική και γεμάτη γοητεία, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, στην περιοχή των Καρπαθίων. Ονειρικός προορισμός και για τις τέσσερεις εποχές του χρόνου, είναι γνωστή ως «Παρίσι της ανατολικής Ευρώπης» ή «πόλη της μουσικής». Η υπέροχη φυσική ομορφιά, η ιστορική κληρονομιά της, τα πολλά όμορφα μνημεία της, οι αμέτρητοι πεζόδρομοι και φυσικά ο «μπλε» Δούναβης την κάνουν ασύγκριτη. Η πόλη χωρίζεται στη μέση από το ποτάμι. Στη μία πλευρά του βρίσκεται η επιβλητική, λοφώδης Βούδα και στην απέναντι η σύγχρονη πεδινή Πέστη. Τα δύο κομμάτια συνδέονται με έξι γέφυρες, με πιο γνωστή την εντυπωσιακή αλυσιδωτή γέφυρα με τις πέτρινες αψίδες.

Η Βουδαπέστη είναι ιδανική για να την περπατήσετε ημέρα ή νύχτα. Να νοιώσετε τον παλμό της πόλης, να θαυμάσετε τα υπέροχα ανακαινισμένα κτίρια, να αφεθείτε στην ομορφιά της πλούσιας βλάστησης στα πάρκα, να διασχίσετε τις γέφυρες του Δούναβη και -γιατί όχι- να τολμήσετε μια νυχτερινή κρουαζιέρα στα νερά του. Μια ανυπέρβλητη εμπειρία, με θέα τη φωτισμένη πόλη που αντικατοπτρίζεται στο ποτάμι και γεμίζει το βλέμμα με μαγικές εικόνες.

Η πόλη μπορεί να σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ανάπαυλα ή για δημιουργική ανανέωση χάρη στα πολλά πολιτιστικά και μουσικά φεστιβάλ που διοργανώνονται όλο το χρόνο. Επίσης, διαθέτει ιαματικές πηγές υψηλής θεραπευτικής αξίας που την καθιστούν πολύ δημοφιλή προορισμό για λόγους υγείας. Εκτός όλων των παραπάνω, τα τελευταία χρόνια η Βουδαπέστη έχει εξελιχθεί σε σημαντικό εμπορικό κόμβο και κέντρο βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Αξιολογώντας την αυξημένη ζήτηση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σας προσφέρει την ευκαιρία να φτάσετε στη Βουδαπέστη σιδηροδρομικώς, με δρομολόγιο που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο ξεκινώντας από την Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας

14511

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 06:00 - 23:00)

213 0 121 121

Γραμμή Παραπόνων Δευ - Παρ 08:00 - 13:00

Συνδεθείτε μαζί μας LinkedIn Youtube