ΑΜΕΑ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.  παρέχει στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και Άτομα Μειωμένης Κινητικότητας (ΑΜΚ) τις ακόλουθες υπηρεσίες στο δίκτυο της Προαστιακής Γραμμής Αθηνών (Πειραιάς – Άνω Λιόσια, Κιάτο – Αεροδρόμιο):

 • Προγραμματισμένη μετακίνηση: Προγραμματισμένη θεωρείται η μετακίνηση που σχεδιάζεται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την πραγματοποίησή της. Οι επιβάτες με ειδικές ανάγκες ή με κινητικά προβλήματα που επιθυμούν να μετακινηθούν με αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Παραπόνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  (ωράριο λειτουργίας 08.00 – 13.00, Δευτέρα έως Παρασκευή)
 1. στο τηλέφωνο 213 0 121 121
 2. με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα εδώ

ώστε να λάβει πληροφορίες για τη δυνατότητα μετακίνησής του ανάλογα με την προτεινόμενη διαδρομή και την εξυπηρέτησή του κατά την επιβίβαση και αποβίβαση.

Λόγω του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας του Τμήματος Παραπόνων, ειδικότερα το Σαββατοκύριακο, οι επιβάτες μπορούν  να επικοινωνούν εκτάκτως με το Κέντρο  Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών στον τηλεφωνικό αριθμό 14511.

 • Μη προγραμματισμένη μετακίνηση επιβάτη ΑμΕΑ/ΑΜΚ: Επιβάτες με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα εξυπηρετούνται για την επιβίβασή τους στην αμαξοστοιχία εφόσον προσέλθουν σε εκδοτήριο ή θυρίδα πληροφοριών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακόμα και χωρίς να έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους 48 ώρες πριν..
 • Οι σταθμοί και συρμοί της Προαστιακής Γραμμής έχουν τον ακόλουθο εξοπλισμό:
 1. Χρήση ειδικής ράμπας για την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών με μειωμένη κινητικότητα στους συρμούς
 2. Δυνατότητα οπτικής ενημέρωσης μέσω οθονών για πληροφορίες επιβατών και ενημέρωση για τον επόμενο σταθμό (στην πλειονότητα των συρμών)
 3. Ηχητικές αναγγελίες για πληροφορίες επιβατών και ανακοίνωση για τον επόμενο σταθμό (σε όλους τους συρμούς)
 4. Εκδοτήρια εισιτηρίων (αυτόματα και επανδρωμένα) χαμηλού ύψους στους Σταθμούς Μεταμόρφωση – Αεροδρόμιο και στους Σταθμούς Άγιοι Ανάργυροι, Κάτω Αχαρναί, Πύργος Βασιλίσσης.
 5. Ακυρωτικά μηχανήματα χαμηλού ύψους σε όλους τους σταθμούς.

 

Στο υπόλοιπο σιδηροδρομικό Δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλην της Προαστιακής Γραμμής Αθηνών ισχύουν τα ακόλουθα για τη μετακίνηση ΑμΕΑ/ΑΜΚ:

 • Προγραμματισμένη μετακίνηση: Οι επιβάτες με ειδικές ανάγκες ή κινητικά προβλήματα που επιθυμούν να μετακινηθούν με αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το γνωρίζουν τουλάχιστον 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη μετακίνηση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Παραπόνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  (ωράριο λειτουργίας 08.00 – 13.00, Δευτέρα έως Παρασκευή)
 1. στο τηλέφωνο 213 0 121 121
 2. με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα  προκειμένου να ενημερωθούν για τη δυνατότητα μετακίνησής τους ανάλογα με την προτεινόμενη διαδρομή και την εξυπηρέτησή τους για την επιβίβαση /αποβίβασή τους στην αμαξοστοιχία.

Λόγω του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας του Τμήματος Παραπόνων, ειδικότερα το Σαββατοκύριακο, οι επιβάτες μπορούν  να επικοινωνούν εκτάκτως με το Κέντρο  Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών στον τηλεφωνικό αριθμό 14511.

 • Μη προγραμματισμένη μετακίνηση επιβάτη ΑμΕΑ/ΑΜΚ στο υπόλοιπο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Η μεταφορά επιβατών ΑμΕΑ/ΑΜΚ σε άλλες γραμμές δεν είναι εφικτή, εκτός εάν, ανάλογα με το σταθμό αφετηρίας και προορισμού του επιβάτη, υπάρχει δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης. Σε περιπτώσεις που ο επιβάτης προσέλθει σε εκδοτήριο του δικτύου και δηλώσει την επιθυμία του για άμεση μετακίνηση, το αίτημά του εξετάζεται επί τόπου και ο ίδιος ενημερώνεται εάν είναι δυνατή η μετακίνηση που επιθυμεί ή ποιες είναι οι εναλλακτικές δυνατότητες μετακίνησης (πλησιέστερος σταθμός επιβίβασης, πλησιέστερος σταθμός αποβίβασης κλπ).

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

14511

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 06:00 - 23:00)

213 0 121 121

Γραμμή Παραπόνων Δευ - Παρ 08:00 - 13:00

Συνδεθείτε μαζί μας LinkedIn Youtube